Rijnaert sluit aan op uw administratie

Ondernemers hebben vaak een eigen manier om de administratie bij te houden. U kunt een deel zelf doen of alles uitbesteden. Rijnaert sluit aan op uw werkwijze en kiest in overleg oplossingen die voor beide kanten praktisch werken.

Wij kunnen uw aankoopbonnen en facturen periodiek verwerken in een boekhoudsysteem. U kunt er ook voor kiezen om uw volledige debiteuren- en crediteurenadministratie door ons te laten verzorgen. U ontvangt dan maandelijks van ons een overzicht van uitstaande rekeningen die u nog betaald krijgt of moet betalen.

Op locatie

Desgewenst verzorgen wij de administratie bij u op kantoor. Het is ook mogelijk dat u zelf de administratie doet en wij periodiek erop toezien dat uw administratie in orde is. Op die manier voorkomt u onaangename naheffingen achteraf.

Jaarrekening

Het opstellen van de jaarrekening van uw bedrijf is de vervolgstap op de administratie van het afgelopen jaar. In de jaarrekening wordt uw omzet en resultaat bepaald. Ook als u zelf uw administratie voert, kan Rijnaert uw jaarrekening opstellen. U ontvangt dat van ons tijdig een checklist met de gegevens die nodig zijn voor het samenstellen van de jaarrekening. De jaarrekening sluit aan bij de belastingaangifte ondernemers.

Publicatiestukken

Een besloten vennootschap dient publicatiestukken, een beknopte samenvatting van de jaarrekening, te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Na uw goedkeuring zorgen wij ervoor dat de publicatiestukken tijdig in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel gedeponeerd worden.

Omzetbelasting

Wij kunnen voor u de aangifte omzetbelasting rechtstreeks bij de belastingdienst indienen. U loopt dan niet het risico dat u te laat bent met uw aangifte.